Als koerier rijd je elke dag heel wat kilometers, en dan zitten de ongelukken in een klein hoekje. Vooral wanneer je kilometerteller in flink tempo oploopt, is de kans groot dat je een keer een paaltje over het hoofd ziet, of er een steentje tegen je ruit vliegt. Dan wil je natuurlijk goed verzekerd zijn, met een WA-verzekering bijvoorbeeld. Alleen kan de WA-verzekering alleen de schade aan een tegenpartij vergoeden. Maar wie vergoedt eigenlijk de schade die je zelf hebt gereden, zoals die eenzijdige aanrijding door gladheid? Juist, met een koeriersverzekering.

Zakelijke autoverzekering vergelijken

Uiteraard is het eerst handig om eerst alle opties op een rij te zetten. Een zakelijke autoverzekering vergelijken kan via diverse websites, en dat is wel zo handig. Je kunt dan je kenteken invullen, en dan worden de autogegevens voor je opgehaald. Wanneer je ook je persoonlijke gegevens invult, zie je de premie per verzekeraar. Na je zorgvuldige vergelijking kun je een beredeneerde keuze maken voor de fijnste koeriersverzekering. Uiteraard moet je daarna nog wel even al je ingevoerde gegevens checken, maar daarna is het dan toch echt tijd voor de bevestiging: jouw verzekering is geregeld.

Voorwaarden koeriersverzekering

Voor een koeriersverzekering gelden wel een paar voorwaarden. Meestal mag de regelmatige bestuurder bijvoorbeeld niet JONGER zijn dan 25 jaar, en mag de koeriersauto niet ouder zijn dan 10 jaar. Ook geldt je koeriersverzekering niet altijd in het buitenland. Wanneer je dus pakketten bezorgt buiten Nederland, zou je andere opties kunnen overwegen. En, wat misschien nog wel het lastigste is: je mag de laatste vijf jaar geen schuldschades hebben staan op de naam van de bestuurder of op de naam van het bedrijf. En dat is met een groot aantal kilometers niet altijd even makkelijk.

Dekkingen van de koeriersverzekering

De koeriersverzekering bestaat uit drie basisdekkingen: de WA, WA Beperkt Casco en de WA Volledige Casco. Afhankelijk van de ouderdom en de waarde van je koeriersauto, kun je de juiste dekking voor je koeriersverzekering kiezen. Zo krijg je voor koeriersauto’s tussen de 5 en 10 jaar oud bijvoorbeeld sneller ene WA Beperkt Casco, en kun je met koeriersauto’s die nog geen 5 jaar oud zijn eerder in aanmerking komen voor een WA Volledige Casco. Ook bij de aanschaf van je koeriersauto is dat dus wel handig om nog even te checken, zodat je daarna kan overgaan tot het vergelijken van de zakelijke autoverzekeringen.