Wil jij een goedkope elektrische fiets kopen, dan ben je in Nederland op de juiste plek. Ons land staat bekend om haar fiets traditie en om de enorme fietsenwinkels met nieuw- en tweedehands fietsen voor allerlei situaties en in allerlei prijsklassen. Momenteel is het land in de ban van de elektrische fiets, oftewel de e-bike, waarmee je nog comfortabeler fietst omdat je een beetje steun krijgt van een motor. De onderstaande informatie helpt je als je een goedkope elektrische fiets wilt kopen waar je met plezier gebruik van zult maken.

Welk soort goedkope elektrische fiets kopen?

Er zijn een groot aantal verschillende soorten e-bikes en deze keuze hangt af van wat je ermee wilt doen. Er zijn elektrische stadsfietsen, elektrische vouwfietsen, sportieve elektrische fietsen, elektrische bakfietsen, extra lichte elektrische fietsen, enzovoorts. Denk goed na over waar je wilt gaan rijden en pas het soort fiets daarop aan. Eventueel kun je ook een goedkope elektrische speed fiets kopen. Deze speed pedelecs of speed e-bikes kunnen wel 45 kilometer per uur gaan en vallen dan volgens de wet ook onder de bromfietsen. Daar zijn speciale regels aan verbonden, zoals het verplicht dragen van een helm en het gele kentekenplaatje.

De accu

Er zijn ook een aantal zaken waarop je moet letten die te maken hebben met de accu. Hoe groter de accu, hoe lang je met je fiets kunt rijden voordat deze opgeladen moet worden. Dat is dus een belangrijk punt om rekening mee te houden als je een goedkope elektrische fiets kopen wilt om grote afstanden mee te rijden. Vergeet ook niet dat de accu korter meegaat dan de fiets zelf. Dat is vooral belangrijk als je een tweedehands e-bike wilt aanschaffen. En als laatste kun je kiezen tussen een vaste accu en een uitneembare accu. Deze tweede optie geeft je de mogelijkheid om je accu binnenshuis op te laden, maar is ook gevoeliger voor diefstal.

Waar is de motor geplaatst?

Er zijn elektrische fietsen met een motor aan het voorwiel, aan het achterwiel en in het midden. Zou je een goedkope elektrische fiets kopen met een motor in het midden, dan is dat voor de meeste mensen de populairste optie. Een motor aan het voorwiel is goedkoper en stiller, maar tijdens het fietsen voelt het alsof je getrokken wordt. Het meest comfortabele is een motor aan het achterwiel, maar dat maakt dat gedeelte van de fiets ook erg zwaar. Voordat je je goedkope elektrische fiets gaat kopen is het belangrijk dat je de voor- en nadelen van al deze opties even goed doorneemt.

Het gewicht

Als laatste is het ook altijd even goed om het gewicht van de fiets te bekijken. Als je elke dag met de fiets een trap op moet of je wilt hem regelmatig in de fietsendrager meenemen, dan is een lichtgewicht fiets wel fijn. Verdiep je een beetje in de bovenstaande punten en je weet dat je een goedkope elektrische fiets kopen kunt bij VanSprint waar je lang met plezier gebruik van maakt.