Heeft jouw bedrijf binnenkort nieuwe bedrijfswagens nodig? Dan kun je deze investering ook financieren met een financial lease contract. Of je nu op zoek bent naar een bedrijfsbus, een personenauto of een bestelauto, zakelijk leasen kan vrijwel altijd. Financial lease heeft veel voordelen voor het bedrijf. De leasemaatschappij financiert jouw aankoop, maar jij bent de economische eigenaar. Eigenlijk leen je dus geld bij de leasemaatschappij waarmee jij jouw nieuwe auto of bus financiert. Via maandelijkse termijnen betaal je de leasemaatschappij in de door jullie overeengekomen termijn af. Dat kunnen 24 maanden zijn, maar het is ook mogelijk dat het contract een duur van 60 maanden heeft.

Dat kan goedkoper

Wanneer je de auto goedkoop wilt leasen, kun je op zoek gaan naar een goedkope lease auto. Compacte auto’s zijn vaak goedkoper om te leasen, maar wellicht niet altijd even handig voor jouw bedrijf. Zeker wanneer jij of je personeel gereedschap mee moeten nemen naar de werkplek, kun je beter een grotere auto of bus leasen. In dat geval is het wellicht een beter idee om op zoek gaan naar een goedkoper leasecontract. Daarbij moet je begrijpen waar je geld kunt besparen.Financial lease is in veel gevallen voor een bedrijf een stuk aantrekkelijker dan private lease. Kies dan ook de juiste variant om geld te besparen. Hoewel een goedkoper leasecontract vaak maar lijkt te gaan om enkele euro’s per maand, kan dit gedurende de looptijd van je contract wel oplopen tot een hoog bedrag waar je toch mooie andere dingen mee kan doen. 

Fiscaal aantrekkelijk

Hoewel de aanschaf van een nieuwe bedrijfswagen een hele investering is, kan het fiscaal wel aantrekkelijk zijn. Je kunt de aankoopsom van de bedrijfswagen die je met financial lease betaalt, namelijk gewoon op de balans zetten. Je bent immers de economische eigenaar van de bedrijfswagen.Ondernemers kunnen dan ook in veel gevallen gewoon gebruik maken van de investeringsafterk. Je investeert namelijk in nieuwe middelen voor je bedrijf. Ook de rente is aftrekbaar van de winst, evenals de afschrijvingskosten.

Contracten vergelijken

Wanneer je een financial lease voorstel hebt gekregen van een leasemaatschappij, kun je altijd op zoek gaan naar een betere deal. Welk merk bedrijfswagen je ook wilt leasen, Goedkoper Leasen kan jou in veel gevallen een beter aanbod doen met dezelfde voorwaarden. En dat kan je gedurende de looptijd van je contract wel honderden euro’s voordeel opleveren. Dit bedrag kun je natuurlijk weer investeren in een ander product voor jouw bedrijf.