Private lease van een elektrische auto komt, zeker bij jongeren, steeds meer in trek. Een kleine vlotte stadsauto of toch een ruimere wagen? Vandaag de dag is er een ruime keuze aan merken en modellen. Elektrische auto’s zijn de toekomst. Nadeel voor de particulier is dat deze auto’s nog steeds een stuk duurder zijn in aanschafprijs dan een benzineauto. De prijs voor een nieuwe elektrische auto is zeker voor jongeren nog een struikelblok. Wilt u ook een bijdrage kunnen leveren aan het milieu door elektrisch te gaan rijden en toch geen vermogen uitgeven aan een auto? Dan kan private lease een zeer aantrekkelijke oplossing voor u zijn.

Aantrekkelijk aanbod

Bij een private lease contract betaald u een vast bedrag per maand voor uw nieuwe of gebruikte auto. Zo blijven de kosten voor uw auto super overzichtelijk en goed bij te houden. Bij een private lease contract betaald u geen wegenbelasting of verzekering. Ook voor onderhoud of keuringen kunt u uw portemonnee op zak houden. Al deze kosten zijn verwerkt in het maandelijks te betalen bedrag. Naast dit bedrag betaald u enkel nog de kosten voor het opladen van uw elektrische auto. Op deze manier wordt het ook voor particulieren heel aantrekkelijk gemaakt om over te stappen op elektrisch rijden. Wist u dat de overheid ook op private lease contracten een subsidie verschaft. 4000 euro wanneer u een nieuwe elektrische auto leaset en 2500 euro voor een gebruikte elektrische auto. Dit bedrag krijgt u niet in één keer vergoed, maar per maand gedurende de looptijd van het leasecontract.

Leasecontract opzeggen zonder boete

U kunt al in een elektrische auto rijden vanaf zo’n 300 euro per maand. In dat geval kost uw auto 3600 euro per jaar + de kosten voor het laden van de accu. Veel leasecontracten lopen over een periode van 60 maanden (5 jaar) met een maximum aantal te rijden kilometers per jaar. Wil u eerder van auto wisselen of wellicht het leasecontract opzeggen dan bestaan daar mogelijkheden voor. Check in elk geval goed de voorwaarden van het leasecontract. In sommige gevallen kunt u indien nodig het leasecontract beëindigen zonder boete te moeten betalen. Dat kan bijvoorbeeld van toepassing zijn wanneer u buiten uw schuld om ontslagen zou worden of erger nog arbeidsongeschikt raakt. Een leasecontract kan ook voortijdig worden beëindigd wanneer iemand uw lease auto overneemt. Daar zitten dan weliswaar administratiekosten aan maar die zijn veel minder dan de boete om een leasecontract op te zeggen. Zo bestaan er speciale websites waar u private lease contracten ter overname kunt aanbieden.

Private lease elektrische auto kan ook voor u  zeer aantrekkelijk zijn. De kosten zijn vaak net iets hoger dan wanneer u een gebruikte auto zou kopen, maar daar staat tegenover dat u met private lease een splinternieuwe elektrische auto rijdt zonder u zorgen te hoeven maken over onderhoudskosten. Private lease is zeker ook voor u een overweging waard.