Een andere uitlaat, een nieuw speakersysteem of laten verlagen: dat zijn dingen waar je aan denkt bij het aanpassen van je auto. Toch is er naast deze voorbeelden nog veel meer mogelijk qua autoaanpassingen. Daarover lees je in deze blog meer.

Een nieuwe look

Ten eerste zijn er de cosmetische aanpassingen. Deze kunnen zowel aan het interieur als aan de buitenkant van de auto plaatsvinden en over het algemeen geldt dat dit soort aanpassingen geen functionaliteiten toevoegen, maar puur esthetisch zijn. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan andere velgen of een nieuwe versnellingspook. 

Meer vermogen

Ook is het mogelijk om je auto van extra functionaliteiten te voorzien. Zo kan je je auto bijvoorbeeld sneller later rijden door middel van chiptuning. Hier zijn twee varianten van: 

bij powerchiptuning wordt je auto voorzien van een groter vermogen, waarom je bijvoorbeeld makkelijker invoegt op de snelweg en over het algemeen comfortabeler zal rijden. Ecochiptuning zorgt ervoor dat je auto 15 tot 20% zuiniger rijdt, wat je flink kan schelen in brandstofkosten en ook nog een stuk beter is voor het milieu! 

Autoaanpassingen voor mindervaliden

Ook zijn er autoaanpassingen die het mogelijk maken dat mindervalide mensen kunnen autorijden. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan het aanpassen van de bestuurdersstoel zodat deze 90 graden gedraaid kan worden en de bestuurder zo makkelijker in- en uit kan stappen. Ook kunnen mensen die weinig tot geen kracht in hun benen hebben ervoor kiezen om handbediening in hun auto in te laten bouwen. Hiermee kunnen ze met hun handen remmen en/of gas geven. Ten slotte kan een auto met één hand bestuurd worden wanneer er een beugel over de stuurkolom wordt ingebouwd. Zo kan iemand met één hand de richtingaanwijzers bedienen. Deze laatste twee aanpassingen kunnen alleen in automaten gedaan worden.