Er wordt vaak heel ingewikkeld gedaan over het uitzoeken van een accu voor een auto. De één denkt dat je perse naar een garage moet gaan, terwijl de handige harry’s onder ons allang weten dat dit helemaal niet nodig is. Een auto accu is namelijk zeer gemakkelijk uit te zoeken met wat onderzoek. Je kunt er bijna niet de mist mee ingaan. Natuurlijk moet je met een aantal zaken rekening houden, maar wanneer je weet waarmee kun je vrij gemakkelijk tot een goede keuze komen. De hamvraag is dan natuurlijk, met welke zaken moet ik dan rekening houden. Dat leg ik je uit in deze blog.

Op basis waarvan wordt een passende accu als eerst bepaald?

Als allereerste wordt er gekeken naar de pool en de bodem van de auto. Een auto kan namelijk een linkerpool of rechterpool hebben. Dit bepaalt aan welke kant de stroomingang bij de accu zit. Dus wanneer een auto de pool op links heeft zitten, moet ook de accupool op links zitten. Logischerwijs ook andersom. Daarnaast is de grote van de accubak van belang. De grootte van de accubak bepaalt namelijk welke accu wel past en welke niet. Een te grote accu is gewoon fysiek onmogelijk om te plaatsen. Dan kijken we als laatste nog naar het schema. Het schema van een accu kan op 0 of 1 staan. Kies een schema dat past bij de auto. Dan weet je zeker dat het past.

Bijzondere accu’s

Een “gewone auto accu” bestaat niet. Auto’s krijgen steeds meer toeters en bellen en al deze snufjes hebben stroom nodig. Je raadt het al, deze stroom wordt geleverd door de accu van de auto. Kijk dus goed naar welke extra functionaliteiten de auto heeft. Denk hierbij aan een start stop systeem of hotelfuncties. Vooral die laatste is van belang. Een hotelfunctie is de verzamelnaam voor processen die plaatsvinden wanneer de auto stilstaat of uitstaat. Dit zorgt ervoor dat alle stroom uit de accu wordt gezogen. Wanneer je dan een accu hebt die niet goed tegen ontlading kan, kan dit de accuduur van je accu zeer negatief beïnvloeden. Heb je een auto met hotelfuncties? Kies dan voor een AGM accu. Deze kunnen vaak beter tegen de ontlading van een accu.

Succes!

Ik wens je heel veel succes met het uitzoeken van de juiste accu voor jouw auto. Ik hoop dat je tot een goede accu kunt komen en dat je iets hebt gehad aan de tips uit deze blog.